top of page

ervaringen

“Het spel heeft ons veel inzicht gegeven. Wij begrijpen het gedrag van ons kind nu beter en het is ook beter benoembaar. 


Onze zoon lijkt positiever, gelukkiger. Hij heeft de afgelopen proefwerkweek hard gewerkt, dit keer met minder zuchten en steunen. Hij lijkt meer tevreden met zichzelf."

"Het spel is nuttig voor jongeren die zoekende zijn, die wat hulp kunnen gebruiken bij wie ze zijn en waarom ze dingen doen zoals ze ze doen. Het geeft ze inzicht in zichzelf op een zeer positieve manier.”


“Merel, je laat alle ruimte aan het jong talent. Je vult niet in. Je laat henzelf bepalen wat ze wel en niet willen delen met hun ouders. Mijn zoon voelde zich veilig en heeft het prettig en leuk gevonden. Ook je communicatie met ons alledrie was handig en praktisch. Dank!”

Marcia
(moeder van een jong talent van 16)

“Niet alle jonge mensen weten wat ze willen, wat de mogelijkheden zijn. Soms laten ze zich leiden door hun omgeving. terwijl ze zich niet helemaal bewust zijn van hun eigen talenten. De truc is om ze naar binnen te laten kijken; op een prettige manier."

"Met het spelen van Jong Talent heeft mijn zoon heeft een12-tal gebieden 

geïdentificeerd waarin hij zich prettig voelt, zichzelf herkent. Hij durft nu ook tegenover zichzelf te bekennen dat andere terreinen minder bij hemzelf aansluiten."

 

"Dat is gelukt door de combinatie van de structuur van het spel en de juiste vragen die Merel stelt, op een prettige manier. Ik beveel Merel en het spel meer dan aan bij die prachtige, ietwat onzekere en zoekende groep van leuke puberende jong volwassenen!"

Arno

(vader van een jong talent van 16)

“Een kind in een eindexamenjaar is naast het examen zelf vooral bezig met de vraag: wat wil ik? Nadenken over wat je belangrijk vindt en uitvinden welke krachten of talenten je wilt inzetten, helpen een puber om die belangrijke stap na het eindexamen te zetten. Mijn kind is nogal associatief ingesteld. Binnen zo’n beeldende, verhalende methode van coachen als het Talentenspel kon zij zichzelf goed uiten en begrijpen.”

Ellen

(moeder van een jong talent van 18)

“Ik weet nu wat ik belangrijk vind voor mezelf om te doen en te blijven doen. Jong Talent helpt met me gelukkig voelen door te doen waar ik me fijn bij voel. Ik heb een betere kijk gekregen op wat ik later wil gaan doen.”


“De bijeenkomsten waren erg “vrij”. Er voelde niks verplicht om te kiezen zodat ik koos waarbij ik me goed voel.”

"Ik vind het spelen van Jong Talent nuttig voor alle kinderen rond mijn leeftijd of die in hun laatste middelbare-schooljaar zitten!"


Joris (16)

bottom of page